SLEVA 5 % NAVÍC PRO REGISTROVANÉ ZÁKAZNÍKY :)

PŘECHOD NA DOPLŇKOVOU STRAVU V 6. MĚSÍCI

Jak správně začít s příkrmy u vašeho miminka? Zatímco vaše dítě poprvé ochutnává chutě světa, neměli byste ho nutit a dávat mu pevné nebo tepelně neupravené jídlo. Můžete začít přikrmovat potravinami, jako jsou vařené potraviny a pyré. Poté můžete časem přejít na pevnou stravu, abyste zlepšili žvýkací reflex vašeho dítěte. K napařování potravim můžete využít mimo jiné Mamajoo sterilizátor 5v1, aniž by jídlo ztratilo své nutriční hodnoty.

Když začnete s příkrmem, můžete začít tím, že vaše dítě zkusí jídla jedno po druhém. Místo toho, abyste během jednoho dne dávali různé pokrmy, můžete postupovat tak, že uděláte malé ochutnávky jednoho jídla, aby si dítě na tento proces lépe zvyklo. Do tohoto procesu byste miminko neměli nutit, ale dejte mu čas, aby příkrmy ochutnalo. Neměli byste dávat ovoce a zeleninu s výraznou chutí. Nezapomeňte si nechat poradit od svého lékaře, když začnete s příkrmy.

Do příkrmů můžete začít podávat následující.

Zelenina; Cuketa, Brambory, Dýně, Hrášek, Mrkev, Sladká brambora, Hrášek.

Ovoce; Banán, Jablko, Avokádo, Hruška, Broskev.

Sacharidy; Rýže, brambory, žitné a ovesné vléčky.

Naopak potraviny, které by neměly být podávány při přechodu na příkrmy.

Níže uvedené potraviny jsou potraviny, které mají vysoké riziko, že u dítěte způsobí alergie. Z tohoto důvodu by tato jídla neměla být podávána dětem do 1 roku.

1. Jahoda, ostružina, ananas, kiwi
2. Fazole, lilek
3. Cukr a sůl
4. Korýši
5. Lilek
6. Droby
7. Med
8. Kravské mléko